A továbbképzés célcsoportja (ellátási formák szerint): Bölcsőde, gyermekek átmeneti otthona, nevelőszülői hálózat, gyermekotthon, különleges gyermekotthon, speciális gyermekotthon

Részvételi díj: 9 000 Ft/fő

A továbbképzés helyszíne: Debreceni Reménysugár Gyermekotthon

Az indítás tervezett időpontja: 2013. október

Érdeklődni lehet: Tel.: 52/414-630 vagy 06-30/229-1984

Tóth Mariannánál és Tóth Anikónál

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A továbbképzés részletes tematikája:

 

A továbbképzés egységeinek / előadásainak/ megnevezése, az egyes elemek résztémáinak rövid tartalmi ismertetése

Az egyes tartalmi részek óraszáma / időtartama

Módszerek/munkaformák egységenként

Az előadó/tréner neve, képzettsége,

szakterülete

1.nap

Tápanyag szükséglet születéstől a serdülőkor befejezéséig

4 óra

Előadás

Szalayné Kónya Zsuzsa – szakértő dietetikus

Táplálkozási zavarok, felszívódási zavarok, étel allergiák

4 óra

Előadás

Dr. Szabó Magdolna - gyermekgyógyász

Ételkészítési praktikák: egyszerűen és ízletesen

2 óra

Gyakorlat

Király Sándorné - élelmezésvezető

2. nap

Evészavarok

2 óra

Előadás

Dr. Farkas Gyöngyi - gyermekpszichiáter

A táplálás pszichés vonatkozásai

3 óra

Előadás

Tóth Marianna – klinikai szakpszichológus

Az ételek károsodását megelőző ételkészítési eljárások és hogyan kerüljük el az egyen ízt

4 óra

Gyakorlat

Szalayné Kónya Zsuzsa – szakértő dietetikus

Az élelmezési alapanyagok beszerzési lehetőségei, különös tekintettel a lakásotthoni szükségletekre

1 óra

Előadás

Mikó Erika – lakásotthon vezető

3. nap

Az egészséges csecsemő- és kisgyermektáplálás ma

1 óra

Előadás

Kurta Sándorné - védőnő

Ötvözzük nagymamáink leleményességét a korszerű konyhatechnikák lehetőségeivel

4 óra

Előadás

Király Sándorné - élelmezésvezető

Az élelmiszerek biztonságának alapja, az alapanyagtól az étel megemésztéséig

2 óra

Előadás

Király Sándorné - élelmezésvezető

Ételsorok összeállítása korcsoportonként a szükségleteknek megfelelően

3 óra

Gyakorlat

Király Sándorné - élelmezésvezető