A továbbképzés célcsoportja (ellátási formák szerint): Bölcsőde, gyermekek átmeneti otthona, nevelőszülői hálózat, gyermekotthon, különleges gyermekotthon, speciális gyermekotthon
Részvételi díj: 9 000 Ft/fő
A továbbképzés helyszíne: Debreceni Reménysugár Gyermekotthon
Az indítás tervezett időpontja: 2013. október
Érdeklődni lehet: Tel.: 52/414-630 vagy 06-30/229-1984
Tóth Mariannánál és Tóth Anikónál
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A továbbképzés részletes tematikája:
A továbbképzés egységeinek / előadásainak/ megnevezése, az egyes elemek résztémáinak rövid tartalmi ismertetése |
Az egyes tartalmi részek óraszáma / időtartama |
Módszerek/munkaformák egységenként |
Az előadó/tréner neve, képzettsége, szakterülete |
1.nap Tápanyag szükséglet születéstől a serdülőkor befejezéséig |
4 óra |
Előadás |
Szalayné Kónya Zsuzsa – szakértő dietetikus |
Táplálkozási zavarok, felszívódási zavarok, étel allergiák |
4 óra |
Előadás |
Dr. Szabó Magdolna - gyermekgyógyász |
Ételkészítési praktikák: egyszerűen és ízletesen |
2 óra |
Gyakorlat |
Király Sándorné - élelmezésvezető |
2. nap Evészavarok |
2 óra |
Előadás |
Dr. Farkas Gyöngyi - gyermekpszichiáter |
A táplálás pszichés vonatkozásai |
3 óra |
Előadás |
Tóth Marianna – klinikai szakpszichológus |
Az ételek károsodását megelőző ételkészítési eljárások és hogyan kerüljük el az egyen ízt |
4 óra |
Gyakorlat |
Szalayné Kónya Zsuzsa – szakértő dietetikus |
Az élelmezési alapanyagok beszerzési lehetőségei, különös tekintettel a lakásotthoni szükségletekre |
1 óra |
Előadás |
Mikó Erika – lakásotthon vezető |
3. nap Az egészséges csecsemő- és kisgyermektáplálás ma |
1 óra |
Előadás |
Kurta Sándorné - védőnő |
Ötvözzük nagymamáink leleményességét a korszerű konyhatechnikák lehetőségeivel |
4 óra |
Előadás |
Király Sándorné - élelmezésvezető |
Az élelmiszerek biztonságának alapja, az alapanyagtól az étel megemésztéséig |
2 óra |
Előadás |
Király Sándorné - élelmezésvezető |
Ételsorok összeállítása korcsoportonként a szükségleteknek megfelelően |
3 óra |
Gyakorlat |
Király Sándorné - élelmezésvezető |